Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni tarifeye geçiliyor

Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni tarifeye geçiliyor
14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde konutlara yüzde 25’lik doğalgaz desteği sağlayan iktidar, doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni bir tarifeye geçmeye hazırlanıyor. Yeni dönemde faturalar kime nasıl yansıyacak? Yanıtı haberimizde…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni bir faturalandırma sistemine geçerek, doğalgaz ve elektrikte gelire göre faturalandırma yapacağı bildirildi.
Bloomberg'den Fırat Kozok'un haberine göre, hükümet, doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni bir sisteme geçmeyi planlıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir bakanlık yetkilisine dayandırılan haberde, farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirlemeye yönelik bir plan üzerinde çalışıldığı ifade edildi.

Yetkili, hükümetin daha düşük faturalı düşük gelirli haneleri desteklemeyi hedeflediğini ve bu uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini söyledi.

14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde desteği artırmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yıl boyunca yaklaşık 20 milyon haneye ayda 25 metreküpe kadar doğalgazı ücretsiz sağlama sözü vermişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın analizine göre 1 Mayıs'ta sona eren bu dönem, aylık enflasyona yüzde 0,7 puan katkı sağlayabilir.

Türkiye'nin enflasyon oranı Nisan ayında neredeyse yüzde 70'e ulaşarak bir yıldan fazla bir sürenin en hızlı seviyesine ulaştı. Merkez Bankası enflasyonun mayıs ayında zirveye çıkmasını ve daha sonra yüzde 36 yıl sonu tahminiyle yavaşlamaya başlamasını bekliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ